Namjenski stimulativni krediti Opštine Rogatica: Pokretanje i razvoj vlastitog biznisa

Bez autora
Jun 12 2011

Administrativna služba Opštine Rogatica raspisala je javni poziv za dodjelu stimulativnih kreditnih sredstava, koji se plasiraju putem NLB Razvojne banke. Kreditna sredstva se namjenski plasiraju za projekte u cilju podizanja privrednih aktivnosti kroz veću uposlenost postojećih i izgradnju novih kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta, uključujući pokretanje i razvoj vlastitih biznisa i samozapošljavanja. Radi se o namjenskim stimulativnim kreditima koji se finansiraju iz sredstava ostvarenih po osnovu Zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije. Prema utvrđenim kriterijima, potencijalni korisnici kredita su porodična poljoprivredna gazdinstva, preduzetnici i pravna lica, koja po ovom javnom pozivu mogu aplicirati za programe razvoja poljoprivrede (stočarstvo, voćarstvo, plastenička proizvodnja povrća i cvijeća, pčelarstvo, nabavka mehanizacije, proizvodnja - otkup i prerada ljekovitog bilja i drugi programi iz poljoprivrede), zatim za programe razvoja malih i srednjih preduzeća, te za programe ulaganja u razvoj turizma, proizvodno-zanatskih i uslužnih djelatnosti, tradicionalnih zanata, informativno-komunikacionih tehnologija i intelektualnih usluga.

Namjenski stimulativni krediti Opštine Rogatica: Pokretanje i razvoj vlastitog biznisaAdministrativna služba Opštine Rogatica raspisala je javni poziv za dodjelu stimulativnih kreditnih sredstava, koji se plasiraju putem NLB Razvojne banke.

Kreditna sredstva se namjenski plasiraju za projekte u cilju podizanja privrednih aktivnosti kroz veću uposlenost postojećih i izgradnju novih kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta, uključujući pokretanje i razvoj vlastitih biznisa i samozapošljavanja.

U Opštini Rogatica ističu da se radi o namjenskim stimulativnim kreditima koji se finansiraju iz sredstava ostvarenih po osnovu Zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije. Prema utvrđenim kriterijima, potencijalni korisnici kredita su porodična poljoprivredna gazdinstva, preduzetnici i pravna lica, koja po ovom javnom pozivu mogu aplicirati za programe razvoja poljoprivrede (stočarstvo, voćarstvo, plastenička proizvodnja povrća i cvijeća, pčelarstvo, nabavka mehanizacije, proizvodnja - otkup i prerada ljekovitog bilja i drugi programi iz poljoprivrede), zatim za programe razvoja malih i srednjih preduzeća, te za programe ulaganja u razvoj turizma, proizvodno-zanatskih i uslužnih djelatnosti, tradicionalnih zanata, informativno-komunikacionih tehnologija i intelektualnih usluga.

Javnim pozivom su precizirani kreditni uslovi za ova namjenska sredstva, i to po svim navedenim oblastima, čiji je razvoj u skladu sa strategijom razvoja opštine Rogatica. Zahtjevi za ove opštinske stimulativne kredite podnose se do 7. jula ove godine, a komisija za dodjelu ovih kredita je u obavezi da blagovremeno razmotri podnesene zahtjeve i utvrdi prijedlog NLB Razvojnoj banci, nakon čega konačnu odluku o odobrenju kredita donosi Kreditni odbor ove banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik